Папа Франциск отправи молитва за мир, отслужвайки празнична обедна литургия

...
Папа Франциск отправи молитва за мир, отслужвайки празнична обедна литургия
Коментари Харесай

Папата отправи молитва за мир

Папа Франциск насочи молитва за мир, отслужвайки празнична обедна литургия по случай Нова година в базиликата „ Свети Петър " във Ватикана. Месата бе отдадена на Световния ден на мира. Духовният лидер на 1.2 милиарда католици по света се обърна към вярващите с зов за предотвратяване от изкушенията на актуалната консуматорска просвета.
папа Франциск - глава на Римокатолическата черква: „ Когато резервираме момент тишина всеки ден, с цел да се помолим на Бог, то е да пази душите, да пази нашата независимост да не бъде корозирана от баналността на консуматорството, проблясъците на рекламите, потока празни думи и огромните талази от празно бръщолевене и викове ".
Папата сподели, че 2017 година е била помрачена от войни, неистини и несправедлиности. Той прикани хората да бъдат виновни за своите дейности. Светият отец не загатна съответни военни спорове, само че имаше поради бомбардировките и потреблението на химическо оръжие в Сирия и репресиите против бежанците рохинги в Мианмар.
В първия ден на Новата година Франциск насочи и молитвата „ Ангел Господен " от прозореца на жилището си в Апостолическия замък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР