Папа Франциск отправи днес зов за тревога от прекомерното обезлесяване

...
Папа Франциск отправи днес зов за тревога от прекомерното обезлесяване
Коментари Харесай

Папа Франциск е притеснен от обезлесяването на Мадагаскар

Папа Франциск насочи през днешния ден вик за паника от " несъразмерното обезлесяване на Мадагаскар и прикани управляващите да основават работни места, които не вредят на околната среда, и да се борят с корупцията, съобщи Франс прес.

След двудневно посещаване в Мозамбик, папата дойде в Мадагаскар, който също е в " клуба " на най-бедните страни в света.

Пред локални политици, жители и духовни лица Светият отец насърчи битката " с корупцията и спекулата, които ускоряват общественото неравноправие ". Франциск посъветва управляващите " да обезпечат работни места и доходоносни действия, които опазват природата и оказват помощ на хората да се спасят от бедността ".

Папата, прочут с нарасналата си сензитивност по въпроса за опазването на планетата, изрази изключително безпокойствие от " несъразмерното обезлесяване на Мадагаскар в интерес на неколцина души ".

Горски пожари, бракониерство, безотговорно изсичане на скъпи дървени типове и противозаконен експорт - аргументите са доста, сподели Франциск и предизвести, че това излага на риск бъдещето на страната.

Папата призна, че на петия по повърхност (587 хиляди кв. км) остров в света, с 25 милиона поданици, деветдесет % от популацията живее с по-малко от два $ дневно и доста от хората оцеляват с помощта на свързани с дърводобива действия.

" Мадагаскар губи всяка година към 200 хиляди хектара гори. Според някои прогнози до 2040 година е допустимо огромната част от тропическата гора да изчезне ", означи английският дипломат в Мадагаскар Филип Бойл, който изслуша речта на Франциск.

Тази вечер папата ще се срещне с мадагаскарски младежи и ще взе участие дружно с към 12 хиляди локални католически скаути в молитвено бдение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР