Папа Франциск откри в четвъртък знакова среща на върха във

...
Папа Франциск откри в четвъртък знакова среща на върха във
Коментари Харесай

Папа Франциск: Трябват конкретни мерки срещу педофилията в църквата

Папа Франциск откри в четвъртък знакова среща на върха във Ватикана за битка против половото малтретиране на деца, заявявайки, че светът чака " съответни ограничения " за справяне с педофилията в католическата черква.
Светият отец ще посвети идващите три и половина дни на разискване с епископи от цялостен ​​свят на отговора на църквата на насилието над деца от членове на духовенството.
" Светите Божии хора следят и чакат не за елементарни и явни осъждания, а за съответни и ефикасни ограничения, " сподели той, когато стартира тази първо по рода си среща на високо ниво.
" Нека чуем вика на младите, които ни молят за правдивост ", сподели той.
Папата се стреми да преодолее продължаващия скандал, който още веднъж се стовари върху църквата през 2018 година в редица страни по света, в това число Чили, Германия и Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
82-годишният папа се надява да увеличи осведомеността за злоупотребите посредством молебствия, речи, работни групи и свидетелства от жертвите.
" Моля Светия Дух да ни поддържа в идващите дни и да ни помогне да превърнем това зло във опция за осъзнаване и филтриране ", сподели Франциск.
" Нека Дева Мария да ни просвети, с цел да се опитаме да излекуваме сериозните рани, породени от абсурда с педофилията както у децата, по този начин и във вярващите ", добави той.
Срещата има за цел да образова 114-те най-високопоставени епископи, които по-късно ще се завърнат вкъщи с ясни хрумвания по какъв начин да откриват и да се оправят с насилието и педофилията.
Задачата се затруднява от обстоятелството, че някои църкви, по-специално в Азия и Африка, отхвърлят съществуването на казуса.
" Надявам се хората да видят в това повратна точка ", съобщи американският кардинал Блейз Купич, един от доверените съдружници на папата в Съединени американски щати и един от четиримата уредници на срещата.
Католическата черква в Съединени американски щати е разтърсена от една от най-тежките рецесии в историята си, откакто предходната седмица папа Франциск лиши от духовнически ранг някогашен кардинал - американеца Теодор МакКарик – по обвиняванията, че е насилвал полово младеж преди 50 години.
Три тематики - отговорност, отчетност и бистрота - образуват гръбнака на срещата на върха и ще дават на участниците ключовете за обезпечаване на сигурността на децата, сподели Купич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР