Папа Франциск откри конференция във Ватикана, която е посветена на

...
Папа Франциск откри конференция във Ватикана, която е посветена на
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за конкретни действия срещу педофилията в Църквата

Папа Франциск откри конференция във Ватикана, която е отдадена на предварителната защита на полови похищения над малолетни от духовници, осведоми " Ройтерс ".

Духовният водач на римокатолическия свят даде обещание Църквата да се " вслуша в рева на дребните, които търсят правдивост ".
 Снимка 407936
Източник:
 Кардинали приканиха да се приключи хомосексуалността в Църквата
Кардинали приканиха да се приключи хомосексуалността в Църквата

Църквата неправилно показва злоупотребата с власт от клира като съществена причина за свадите

В късото си послание папата означи, че жертвите чакат " съответни и ефикасни ограничения " за разрешаване на педофилията и свадите, а освен словесно наказание.

" Злото " - половото посягане, над деца от духовници би трябвало да бъде превърнато в " филтриране " на Римокатолическата черква.
 Снимка 407933
Източник:

След папата приказва кардинал Луис Тагле от Филипините, който се разплака, до момента в който четеше бележките си. Той призна, че " раните са нанесени от нас, епископите, върху жертвите ".
 Папа Франциск призна, че някои духовници изнасилват монахини
Папа Франциск призна, че някои духовници изнасилват монахини

При един случай духовниците са държали монахините като секс робини

Четиридневната конференция събра висшия клир, в това число 190 водачи на епископски конференции , представители на Ватикана, специалисти и други.

Някои организации в поддръжка на жертвите са скептични. Според тях събитието е обществен номер, който има за цел да почисти имиджа на Католическата черква.
 Снимка 407931
Източник:

Агенция Франс Прес отбелязва, че папата ще се опита да позволи свадите към Църквата с проведената от Ватикана конференция. През 2018 година избухнаха кавги в Чили, Германия, Съединени американски щати, Холандия и други страни.

Задачата обаче може да се окаже извънредно сложна , защото някои църкви, изключително в Азия и Африка, отхвърлят да съществува проблем със половото принуждение над малолетни.

АП напомня, че първият скандал е от преди повече от 30 години в Ирландия и Австралия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР