Папа Франциск осъди начина, по който обществото маргинализира и заклеймява

...
Папа Франциск осъди начина, по който обществото маргинализира и заклеймява
Коментари Харесай

Папа Франциск призова да не заклеймяваме грешниците, а да ги променяме

Папа Франциск осъди метода, по който обществото маргинализира и жигосва грешниците и нарушителите вместо да основава благоприятни условия за тях да се трансформират, съобщи Българска телеграфна агенция.

Франциск съобщи това на прочувствена литургия в основния затвор за младежи в Панама, където над 150 души излежават присъди за убийства, кражби и други закононарушения.

В словото си папата подсети, че обществото има склонността да дели хората на положителни и неприятни, на праведни и грешници. " Това отношение скапва всичко, тъй като издига невидима стена, която кара хората да мислят, че в случай че маргинализираме, отделяме и изолираме другите, всичките ни проблеми ще се решат като по чудо. Когато едно общество или една общественост допусне това и единствено се оплаква и клеветничи, то навлиза в циничен кръг на разделяне, обвинявания и осъждания ", съобщи Франциск.

Снощи Светият отец откри в Панама Дните на католическата юноша на протест в столичен парк с присъединяване на стотици хиляди поклонници. Той ги насърчи да построяват мостове за срещи сред хората, а не " стени, които всяват боязън и се стремят да разделят и лимитират хората ", явен намек за желаната от Доналд Тръмп стена по границата на Съединени американски щати с Мексико.

По-рано през днешния ден в послание към президента на Панама Хуан Карлос Варела и дипломатическия корпус папата съобщи, че младежите на континента желаят политическите им водачи да водят честен, транспарантен и елементарен живот и да са срещу всички форми на корупция, съобщи Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР