Папа Франциск осъди като поругаване извършваното на насилие над жени

...
Папа Франциск осъди като поругаване извършваното на насилие над жени
Коментари Харесай

Папата уважи жените в новогодишното си слово

Папа Франциск осъди като поругаване осъществяваното на принуждение над дами и експлоатирането на телата им посредством порнография. Това стана ясно от първата му проповед за 2020 година, съобщи Франс прес. " Жените са източник на живот. Те обаче непрекъснато биват обиждани, бити, насилвани и тласкани да проституират и да отстраняват живота, който носят в утробата си ", съобщи папата в словото си в базиликата " Свети Петър ". Франциск акцентира, че " възраждането на човечеството е почнало с дамата ", и съобщи, че " всяко принуждение над жена е поругаване на Господа, който е роден от жена ". " Разбираме до каква степен сме човечни по метода, по който се отнасяме към тялото на дамата ", продължи той и изрази страдание, че това тяло " е жертвано на светските олтари на рекламата, облагата, порнографията и се експлоатира като някаква повърхнина за прилагане. То би трябвало да бъде освободено от консуматорската пристрастеност, би трябвало да бъде уважавано и почитано. Това е най-благородната плът на света, тя е заченала и родила Любовта, която ни избави ", сподели папата.

Светият отец, който е мощно завързан към ориста на мигрантите, означи, че доста майки " поемат риска на рискови пътувания в обезверен блян да дадат по-добро бъдеще на плода на утробата си ". С идването им тези дами и деца постоянно " са считани за непотребни от хора с цялостни стомаси, само че празни от обич сърца ". Папата се извини, че е " изгубил самообладание " към азиатска поклонничка нощес. " Толкова постоянно губим самообладание. И на мен ми се случва. Извинявам се за неприятния образец, който дадох през вчерашния ден ", сподели папата в част от словото си, в което говореше за " търпението на любовта ".
Снощи той се срещна с деца, събрали се към коледната ясла на площад " Свети Петър ". Докато се готвеше да тръгне в друга посока, ръката му ненадейно беше сграбчена от азиатка, която щеше да го събори в опит да го дръпне към себе си. Докато тя му викаше нещо, което остана нечуто от видеокадрите, папата с очевидно сопнато и зачервено лице съумя да се измъкне от ръкостискането с потупвания по ръката на дамата. След това той продължи да обикаля яслата, запазвайки повече разстояние от въодушевените вярващи, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР