Папа Франциск описа пандемията от COVID-19 като страховита дама, но

...
Папа Франциск описа пандемията от COVID-19 като страховита дама, но
Коментари Харесай

Папата продължава да се въздържа да носи предпазна маска на аудиенция, въпреки критиките

Папа Франциск разказа пандемията от COVID-19 като страховита дама, само че нито той, нито най-близките му помощници носеха маски на постоянната днешна визита, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В началото на аудиенцията, която се организира на закрито, светият отец се извини на вярващите, че не слиза от мраморната сцена и не отива при тях. "Ще заставам тук. Много ми се желае да сляза долу и да ви поздравя поотделно, само че би трябвало да съблюдаваме отдалеченост ", сподели папата пред неколкостотин души, съвсем всички с маски.

"Ако сляза, хората незабавно ще се скупчат и това е в прорез с предпазливостта, защитните ограничения, които би трябвало да съблюдаваме, изправени пред тази дама, наречена Ковид, която ни предизвиква толкоз доста вреди ", сподели папата.

Франциск и повече му помощници и преводачи на сцената не носеха маски. Швейцарските гвардейци и формалните фотографи на сцената бяха с маски, само че епископите и свещениците, които поздравиха папата в непосредствен контакт, сваляха маските до момента в който се приближаваха до него.

Тринайсет гвардейци и човек от резиденцията, в която живее папата, наскоро дадоха позитивни проби за COVID-19.

Светият отец, на който като юноша е била отстранена част от белия дроб, стана обект на рецензии, основно в обществените медии, за това, че не носи маска на публични места.

На 20 октомври той беше с маска в продължение на няколко часа на религиозна работа в Рим с други религиозни водачи и я смъкна, единствено с цел да произнесе обръщението си.

Миналата събота в частната библиотека на папата нямаше нито един човек с маска, до момента в който Франциск разговаряше с испанския министър председател Педро Санчес и неговата делегация.

На вчерашен онлайн брифинг отец Аугусто Зампини - член на комисията, основана от папата, с цел да му дава препоръки във връзка със обществения резултат на рецесията, призна, че Франциск е променчив.

Опитваме се да го убедим и съвсем сме съумели, сподели отец Зампини.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР