Папа Франциск описа пандемията като страховита дама, но нито той,

...
Папа Франциск описа пандемията като страховита дама, но нито той,
Коментари Харесай

Папата продължава да не носи маска на аудиенция въпреки критиките

Папа Франциск разказа пандемията като страховита дама, само че нито той, нито най-близките му помощници носеха маски на постоянната днешна визита, съобщи Ройтерс.

В началото на аудиенцията, която се организира на закрито, светият отец се извини на вярващите, че не слиза от мраморната сцена и не отива при тях.

" Ще заставам тук. Много ми се желае да сляза долу и да ви поздравя поотделно, само че би трябвало да съблюдаваме отдалеченост ", сподели папата пред неколкостотин души, съвсем всички с маски.

" Ако сляза, хората незабавно ще се скупчат и това е в прорез с предпазливостта, защитните ограничения, които би трябвало да съблюдаваме, изправени пред тази дама, наречена Covid, която ни предизвиква толкоз доста вреди ", сподели папата.

Франциск и повече му помощници и преводачи на сцената не носеха маски. Швейцарските гвардейци и формалните фотографи на сцената бяха с маски, само че епископите и свещениците, които поздравиха папата в непосредствен контакт, сваляха маските до момента в който се приближаваха до него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР