Папа Франциск обяви, че скоро може да дойде моментът да

...
Папа Франциск обяви, че скоро може да дойде моментът да
Коментари Харесай

Папа Франциск допусна, че може да се пенсионира

Папа Франциск разгласи, че скоро може да пристигна моментът да намерения за отдръпване. Той добави, че би го направил, в случай че почувства, че здравето му пречи да служи по метода, по който би трябвало. Той направи мненията в края на дълго и натоварено пътешестване до Канада, където се извини на локалното население, предава Би Би Си.

85-годишният папа подчерта, че за момента има намерение да продължи да извършва отговорностите си. " Не е злополука папата да бъде заменен, не е табу ", сподели той пред публицисти от инвалидна количка в самолета от арктическата територия на Канада до Рим. " Вратата [за пенсиониране] е отворена – това е естествен вид. Но до през днешния ден не съм чукал на тази врата. Не съм почувствал нужда да мисля за тази опция - това не значи, че след два дни няма да стартира да мисля за това ", разясни папата

През последните месеци папа Франциск страдаше от продължаващи проблеми с коляното, които се отразиха на подвижността му. Той прекара огромна част от визитата си в Канада в инвалидна количка. Но преди този момент той отхвърли спекулациите за по-сериозни, животозастрашаващи болести, напомня Би Би Си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР