Папа Франциск, който наскоро беше в болница заради бронхит, няма

...
Папа Франциск, който наскоро беше в болница заради бронхит, няма
Коментари Харесай

Папа Франциск няма да води шествието за Разпети петък

Папа Франциск, който неотдавна беше в болница поради бронхит, няма да води през днешния ден на Разпети петък шествието на Кръстния път в Рим поради студено време, предават Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на Ватикана.

В изказването беше посочено, че 86-годишният папа ще гледа процесията, която би трябвало да се организира тази вечер в римския Колизей, от хотела, в който живее във Ватикана.

Франциск за първи път няма да води шествието, откогато стана папа през 2013 година

Той въпреки всичко ще участва на работа по-рано денем в базиликата " Свети Петър ", сподели представителят на Ватикана Матео Бруни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Франциск беше изписан в събота от болница в Рим след лекуване на бронхит. Тогава Ватиканът съобщи, че той ще извърши целия график от събития за Страстната седмица, в това число шествието на Кръстния път и Великденската литургия в неделя на площад " Свети Петър ".

Папата отслужи през вчерашния ден литургия в базиликата " Свети Петър ", а по-късно извърши ритуално измиване на краката на 12 младежи от римски затвор за малолетни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР