Папа Франциск, който напоследък беше в лошо здраве, изглеждаше по-силен

...
Папа Франциск, който напоследък беше в лошо здраве, изглеждаше по-силен
Коментари Харесай

Папа Франциск се появява в по-добро здраве на седмичната си аудиенция

Папа Франциск, който в последно време беше в неприятно здраве, изглеждаше по-силен в сряда преди натоварения график за Великденската седмица, предава " Ройтерс ".

87-годишният Франциск прочете напълно своите авансово готови текстове на седмичната си визита, изглеждайки по-здрав от последните аудиенции, в които асистент беше поел множеството от четенията.

Франциск насочи нови апели за мир в Украйна и Близкия изток и поздрави двама мъже в публиката, един израелец и един палестинец, като сподели, че и двамата са изгубили дъщерите си в продължаващата война сред Израел и Хамас.

Той ги разказа като двама другари, " които се обичат и които са претърпели същото разпятие ".

Франциск , което го накара да ограничи обществените изяви, да анулира някои срещи и да отиде в болница в Рим за медицински прегледи.

Папата би трябвало да управлява редица служби, водещи до Великден в неделя , в това число обред за измиване на краката в женски затвор в четвъртък.

Великден е най-важният празник в християнския календар, отбелязващ деня, в който християните имат вяра, че Исус е възкръснал от мъртвите.

Франциск, който също има лимитирана пъргавина заради проблем с коляното , дойде в залата за аудиенции на Павел VI в сряда, вървешком с бастун, а не в инвалидна количка, която от време на време употребява.

Той звучеше в положително въодушевление, когато сподели на вярващите, че събитието е било преместено на закрито в последния миг , принуждавайки тълпите да се реалокират от площад Свети Петър заради дъждовно време.

" Вярно, че ще бъдете малко натъпкано, само че най-малко няма да сме мокри ", сподели той.
 Папа Франциск още веднъж настоя за мир в Украйна и Газа посредством договаряния
Папа Франциск още веднъж настоя за мир в Украйна и Газа посредством договаряния

Войната постоянно е проваляне, припомня той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР