Папа Франциск косвено обвини Русия във въоръжено завоюване, експанзионизъм и

...
Папа Франциск косвено обвини Русия във въоръжено завоюване, експанзионизъм и
Коментари Харесай

Папата обвини Русия в агресия и империализъм в Украйна

Папа Франциск индиректно упрекна Русия във " въоръжено завоюване, експанзионизъм и империализъм " в Украйна, като назова спора " жестока и безсмислена нападателна война ", оповестява " Ройтерс ". Главата на Католическата черква направи изявлението си пред делегация на православни водачи, пристигнали в Рим за набожен празник.

Той дефинира военния спор като изправяне на християни един против различен.

Въпреки че популацията и в Русия, и в Украйна е най-вече от православни християни, в Украйна има и доста католическо малцинство.

" Помирението сред разграничените християни, като средство за принос към мира сред народите в спор, е най-навременното основание в наши дни, защото нашият свят е нарушен от жестока и безсмислена експанзия, в която доста, доста християни се бият между тях ", съобщи папата.

Голямата схизма в християнството от 1054 година води до разцеплението сред католическата и източноправославната черква.

В ясна отпратка към Русия папата съобщи на своите православни гости, че всички би трябвало " да признаят, че въоръженото завоюване, експанзионизмът и империализмът нямат нищо общо с царството, което Исус прогласи ".

Това бе втори следващ ден, в който папата направи коментар по отношение на спора в Украйна. Вчера той осъди бомбардировката против комерсиалния център в град Кременчук - последната от поредност " безчовечен офанзиви " против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР