Папа Франциск каза на президента Джо Байдън, че се моли

...
Папа Франциск каза на президента Джо Байдън, че се моли
Коментари Харесай

Папата призова американците към помирение

Папа Франциск сподели на президента Джо Байдън , че се моли Бог да управлява напъните му за реализиране на помиряване в Съединените щати , до момента в който ръководителят на католическите епископи на страната осъди позицията на Байдън по отношение на абортите, оповестява " Ройтерс ".

В известие, изпратено малко откакто вторият католически президент на Съединени американски щати постави клетва , Франциск също съобщи, че се надява Байдън да работи за общество, белязано от същинска правдивост, независимост и ценене на правата и достолепието на всеки човек, изключително на бедните, уязвимите и тези без глас.

" Под ваше управление, дано американският народ продължи да черпи мощ от възвишените политически, етични и религиозни полезности , които са вдъхновявали нацията от нейното учредяване. Също по този начин апелирам Бог, източника на всяка мъдрост и истина, да насочи напъните ви за поощряване на разбирателството, помиряването и мира в Съединените щати и сред народите по света, с цел да се реализира всеобщото общо богатство ", разяснява папата.

В посланието си до Байдън в сряда папата сподели, че " тежките рецесии, пред които е изправено нашето човешко семейство, изискват далновидни и обединени отговори ".

Ръководителят на Американската католическа епископска конференция, архиепископ на Лос Анджели с, Хосе Гомес, извести, че епископите ще продължат да се борят с Байдън поради позицията му по няколко морални въпроса, основно за абортите .

Байдън , сходно на доста други католически политици , съобщи, че персонално е срещу абортите, само че не може да постанова позицията си на другите .

Гомес похвали Байдън за това, по какъв начин вярата му донесе разтуха по време на нещастия и неговата ангажираност към бедните , само че сподели, че епископите би трябвало да провъзгласят цялата истина на Евангелието.

" И по този начин, би трябвало да отбележа, че новият ни президент се ангажира да следва избрани политики, които биха довели до морални несгоди и биха заплашили човешкия живот и достолепие, най-сериозно в региона на абортите, контрацепцията, брака и пола ", сподели Гомес.

В ход, който акцентира дълбоките различия сред американските епископи по отношение на метода на метод към новата администрация, кардинал Блейз Купич от Чикаго съобщи, че изказването на Гомес е " безогледно " и че доста епископи не са съветвани .

Много католически консерватори поддържаха Тръмп . Папа Франциск имаше много хладни връзки с Тръмп , като не беше склонен с него по редица въпроси , в това число имиграцията и изменението на климата.
 Джо Байдън постави клетва: Ще напишем история на вярата, на достолепието Обновена
Джо Байдън постави клетва: Ще напишем история на вярата, на достолепието

„ Празнуваме триумфа не на персона, а на демокрацията ”...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР