Папа Франциск каза, че има белодробно възпаление, но въпреки това

...
Папа Франциск каза, че има белодробно възпаление, но въпреки това
Коментари Харесай

Папа Франциск е с белодробно възпаление, но ще замине за Дубай на климатичната конференция на ООН

Папа Франциск сподели, че има белодробно инфектиране, само че все пак ще замине по-късно през седмицата за Дубай, където ще вземе присъединяване в конференция, обвързвана с климатичните промени, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Франциск пропусна седмичното си неделно послание, което прави от прозореца, гледащ към площад " Св. Петър ", ден откакто Ватиканът заяви, че папата страда от лек грип. Вместо това Франциск даде обичайна си обедна благословия от параклиса в резиденцията си във Ватикана, като събитието бе излъчено онлайн по малкия екран и онлайн.

" Братя и сестри, през днешния ден не мога да изляза на прозореца поради белодробно инфектиране ", сподели Франциск. Папата, който на 17 декември ще навърши 87 години, добави, че свещеникът, който стои зад него, ще прочете обръщението му вместо него. В изказването Франциск съобщи, че ще отпътува за Обединените арабски емирства за срещата КОП-28, отдадена на климатичните промени, и в събота, както е планувано, той ще произнесе речта си пред участниците в събитието.

" Освен война, пред света ни стои опасността и от друга огромна заплаха, тази на климатичните промени, която излага на риск живота на Земята, най-много за идващите генерации ", сподели свещеникът, прочитайки думите на папата. " Благодаря на всички, които ще съпровождат това пътешестване с молебствия и с ангажираността да вземат драговолно опазването на общия ни дом ", се споделя още в обръщението на Франциск.

Във видеозаписа се вижда, че папата има превръзка на дясната си ръка, както и абокат. За момента Ватиканът не е дал отговор на въпрос, изпратен от АП, дали Франциск получава интравенозно или някакъв различен тип лекуване.

 

Също по този начин не е обяснено и разминаването сред изказванието на папата, че има белодробно инфектиране и изказванието на Ватикана, направено ден по-рано, че Франциск е минал проучване със скенер, което е " изключило риска от белодробни затруднения ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР