Папа Франциск изрази надежда, че срещата в нормандски формат ще

...
Папа Франциск изрази надежда, че срещата в нормандски формат ще
Коментари Харесай

Папата се моли за мир в Източна Украйна

Папа Франциск изрази вяра, че срещата в " нормандски формат " ще бъде сполучлива и прикани всички да се молят за нея. Той направи това в обичайната неделна проповед на площад " Свети Петър ", съобщи ТАСС.

" Утре в Париж ще се състои среща сред президентите на Украйна, Русия и Франция и немския канцлер, която се назовава нормандски формат и на която ще се търси излаз от мъчителния спор в Източна Украйна. Моля се за нейния триумф и приканвам всички към това с вярата, че политическият разговор ще способства за създаване на мир и правдивост за хората на тези територии ", съобщи Франциск.

Той не за първи път приказва обществено по тематиката за украинската рецесия. Папата разгласи и събрани дарения в интерес на потърпевшото население на Донбас, предава Българска телеграфна агенция.

Така нареченият нормандски формат на договарянията за Украйна ( " нормандската четворка " ) съществува от юни 2014 година. Тогава, по време на честването на 70-годишнината от десанта на съдружниците в Нормандия, водачите на Русия, Украйна, Франция и Германия за първи път разискаха уреждането на спора в Донбас. Предишната среща на квартета бе през октомври 2016 година. Новата намира се забави заради обстоятелството, че Киев не извърши постигнатите преди този момент договорености сред водачите. Утре " нормандската четворка " ще се събере в Париж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР