Папа Франциск изрази днес надежда, че конференцията в Берлин може

...
Папа Франциск изрази днес надежда, че конференцията в Берлин може
Коментари Харесай

Папата се надява конференцията в Берлин да доведе до мир в Либия

Папа Франциск изрази през днешния ден вяра, че конференцията в Берлин може да докара до мир в Либия, съобщи Българска телеграфна агенция. "Истински се надявам, че тази толкоз значима среща на върха може да бъде началото на пътя към края на насилието и на контрактувано решение, което да докара до мир и по този начин мечтаното стабилизиране на страната ", сподели главата на Римокатолическата черква.

Представители на над 10 страни, в това число и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и съветският президент Владимир Путин се събират за конференция в Берлин, целяща да се реализира мир в Либия. За присъединяване във форума, чийто хазаин е немският канцлер Ангела Меркел, са поканени също министър председателят на интернационално приетото либийско държавно управление Файез Сарадж и командирът на така наречен Либийска национална войска Халифа Хафтар.

Припомняме, че Либия изпадна в безпорядък от 2011 година, откакто бе свален от власт дългогодишният деспот Муамар Кадафи. Сега в страната има две паралелни държавни управления: приетото от Организация на обединените нации на Сарадж в Триполи и второ в източния град Тобрук, което е лоялно на Халифа Хафтар.

Европейските страни желаят стабилизиране на Либия, която поради вътрешния безпорядък стана основният директен пункт за мигранти от Африка към Европа през Средиземно море.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР