Папа Франциск изпрати съболезнователна телеграма до семейството на бившия американски

...
Папа Франциск изпрати съболезнователна телеграма до семейството на бившия американски
Коментари Харесай

Папа Франциск изказа съболезнования на семейството на Джордж Буш-старши

Папа Франциск изпрати съболезнователна депеша до фамилията на някогашния американски президент Джордж Хърбърт Уокър Буш, в която споделя, че се моли околните на починалия да намерят сили и успокоение, до момента в който се готвят да се простят с него, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин е изпратил съболезнователна депеша от името на папата до ръководителя на американската Конференция на католическите епископи, кардинал Даниел ДиНардо.

Вашингтон си взема през днешния ден последно довиждане с Джордж Буш татко. На погребалната работа във Вашингтонската национална катедрала ще участват пратеници от целия свят, четирима някогашни американски президенти, както и сегашният президент Доналд Тръмп със брачната половинка си Мелания.

В погребалните церемонии ще вземат участие експрезидентите Джордж Буш наследник, Джими Картър, Барак Обама и Бил Клинтън, съпроводен от брачната половинка си Хилари.

Сред задграничните представители, които ще почетат Буш татко, са кралят и кралицата на Йордания, английският принц Чарлз, полският президент Анджей Дуда и немският канцлер Ангела Меркел.

Дълга опашка от хора, пристигнали да се сбогуват с някогашния президент, в това число в инвалидни колички, се виеше през вчерашния ден при ротондата на Конгреса във Вашингтон. Пред ковчега с тленните остатъци на Буш се поклониха политици, държавни фигури и висши военни. Неотлъчно до ковчега седеше и двегодишният лабрадор на починалия президент Съли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР