Папа Франциск I участва в историческо за българската католическа общност

...
Папа Франциск I участва в историческо за българската католическа общност
Коментари Харесай

Папа Франциск пред децата в Раковски: Бог е нашият баща, а нашият закон е любовта

Папа Франциск I взе участие в историческо за българската католическа общественост първо причестяване на 200 деца. То се състоя в църквата  " Пресвето сърце Исусово " в град Раковски, където живее най-голямата католическа общественост в страната ни. 

Папата още веднъж демонстрира това, което той извънредно умее - да импровизира, да излиза отвън протокола, с цел да основава контакт с вярващите и да пробужда измежду тях позитивна реакция на религия и вяра. 

В Раковски посрещнаха папата за свето кръщение на 200 деца

" Скъпи деца, момчета и девойки, изключително съм благополучен да споделя с вас този популярен миг и да ви оказа помощ да срещнете Исус. Изживявате в действителност един страховит ден, с дух на приятелство и единение ", сподели Светият отец.

" Това е едно сливане с Господа и с цялата църква... Бог е нашият отец. Ние сме братя. Нашият закон е любовта. Искам още ведъж да ви насърча постоянно да се молите с възторг и с онази наслада, която носите през днешния ден ", продължи той.

Господ има потребност от вас, с цел да може да осъществя своето свещенодействие, сподели Франциск. 

Той накара децата да повторят думите " Бог е нашият татко. Исус е нашият брат. Църквата е нашата майка и нашето семейство. Ние сме другари! ".

" Врагове ли сме между тях? Не! Ние сме другари. Всички! ", сподели той.  " Не сме братя. А нашият закон е любовта. Сега Исус ще пристигна за всеки един от нас. Искайте през днешния ден от Исус за вашите фамилии, за вашите родители, свещеници, другари... Ще се молите ли за всички тези хора?! ", прикани той българските деца в Раковски. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР