Папа Франциск говори пред палестинци след изявлението на президента на

...
Папа Франциск говори пред палестинци след изявлението на президента на
Коментари Харесай

Папата зове за диалог, уважение и признаване правата на всички хора в Светите земи

Папа Франциск приказва пред палестинци след изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за Йерусалим , разяснява, че " признаването на правата на всички хора " в Светите земи е главно изискване за разговор , оповестява " Ройтерс ".

Папата организира през вчерашния ден и диалози с палестинския президент Махмуд Абас за рецесията, мненията обстановката с група палестинци, участващи в междурелигиозния разговор с Ватикана.

" Светата земя е за нас християните земя, която показва най-хубавото от разговора сред Бог и човечеството ", изясни той, говорейки и за разговора сред религиите , " а също и в гражданското общество ".

" Основното изискване за този разговор е взаимното почитание и задължението за подсилване на това почитание, за да бъдат приети правата на всички хора, където и да се намират , " сподели той.

Тръмп се чака да припознае през днешния ден Йерусалим за столица на Израел и да сложи началото на преместването на посолството на Съединени американски щати в античния град, което приключва десетилетната политика на Съединени американски щати и рискува да подхрани насилието в Близкия изток.

 Тръмп оповестява през днешния ден мести ли посолството в Йерусалим
Тръмп оповестява през днешния ден мести ли посолството в Йерусалим

Лидери го предизвестиха за следствията

Намерението на Съединени американски щати да реалокира своето посолство в Йерусалим е знак за неговата непросветеност и крах, разяснява иранският висш водач Аятоллах Али Хаменей.

И сирийското държавно управление осъди решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел и да реалокира посолството на Съединени американски щати там от Тел Авив, оповестява сирийската държавна осведомителна организация САНА.

" (Стъпката) е кулминационната точка на закононарушението за узурпиране на Палестина и изместване на палестинския народ " , разяснява САНА, цитирайки източник на външно министерство на страната.

 Преместването на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим е непросветеност и неуспех Обновена
Преместването на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим е непросветеност и неуспех

Съединени американски щати желаят да стартират война в района, счита аятоллах Али Хаменей

Днес и английският външен министър Борис Джонсън съобщи, че е угрижен от известията , че американският президент Доналд Тръмп ще признае Йерусалим като столица на Израел.

" Нека да изчакаме и да забележим какво тъкмо споделя президентът. Но знаете, ние виждаме известията, които ние чухме с паника, тъй като считаме, че Йерусалим явно би трябвало да бъде част от окончателното съглашение сред израелците и палестинците ", посочи Джонсън.

 Германия и Франция предизвестиха за конфликти в Йерусалим
Германия и Франция предизвестиха за конфликти в Йерусалим

Ведомствата поучават пътуващите до Йерусалим

Германия е разтревожена, че в Близкия изток могат да избухнат конфликти след публикуваната информация, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще признае Йерусалим за столица на Израел, заяви външното министерство на Германия.

Министерството се обръща към германците за израелските и палестински земи: " От 6 декември 2017 година може да има демонстрации в Йерусалим, на Западния бряг и в Ивицата Газа. Не може да се изключи принуждение ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР