Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск отстрани принудително епископ в Тексас

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март наложително в профил от служба епископа на град Тайлър, в американския щат Тексас, който е неприкрит реакционер, деен в обществените медии, и който е и гневен критик на главата на Римокатолическата черква и на някои от неговите политики, предадоха международните организации.

В изказване от Ватикана се споделя, че Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е " освободил " свещеник Джоузеф Стрикланд от ръководството на епархията на Тайлър и е назначил епископа на Остин Джо Васкес за краткотраен админ.

Стрикланд се изяви като критик на Франциск, обвинявайки го посредством обществената мрежа „ Екс " по-рано тази година, че подкопава устоите на вярата, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано тази година Ватиканът изпрати проверяващи лица, които да проучат неговото ръководство на епархията Тайлър на фона на известията, че той е изказвал изказвания, противоречащи на ортодоксалната католическа теория. Според известия в католическите медии, следствието е включвало и обзор на финансовите каузи на епископията.

Ватиканът не е обявил резултатите от следствието, а Стрикланд е упорствал, че няма да се отдръпна непринудено. В изявленията за медиите той е казвал, че е получил пълномощията си от починалия папа Бенедикт XVI.

Случите, при които римокатолически свещеник е освободен от отговорностите му, са извънредно редки. Обикновено епископите, които имат несъгласия с Ватикана, биват помолени да се отдръпват от поста си. След това те подават оставка, която папата приема.

Папите подхващат такива стъпки, считани за фрапантни, когато свещеник отхвърля да подаде оставка.

Стрикланд е на 65 години, което значи, че му остават 10 години, преди да навърши нормалната възраст за пенсиониране на католическите епископи. Той беше свещеник на Тайлър от 2012 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР