Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата: Има нужда от хуманизиране на труда


Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се срещна с представители на най-големия италиански синдикат – всеобщата конфедерация на труда CGIL . Това е първо по рода си събитие - среща сред папа и организация за защита правата  на трудещите се.

Чрез тази среща Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март показва още един път близостта си към трудещите се и по-специално към тези,  които изпитват огромни усложнения. Той непосредствено сподели, че държи профсъюзите " да бъдат " пазачи  на света на труда ", тъй като те са " гласа на този, който няма глас " и " няма съюз без служащи и няма свободни служащи без профсъюз ".

Според папата софтуерният напредък " разочарова упованията за правдивост на работното място. И това изисква да се върне цената на труда, като място за среща сред персоналното предопределение и общественото измерение ". 

" Има потребност от хуманизиране на труда ", сподели още той и добави, че човешкото достолепие не трябва да се потъпква от дискриминация по сексуален симптом.

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани още профсъюзите да се погрижат младите да имат бъдеще и трудещите се да не са на процедура небогати хора, които, макар че имат работа, не могат да устоят фамилиите си и да дадат вяра за бъдещето, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР