Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата отправи послание за диалог с мюсюлманите


Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети Бахрейн през ноември, с цел да насочи обръщение за разговор с мюсюлманския свят, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на известие от Ватикана. Той е първият папа, който ще посети страната.

В столицата на Бахрейн – Манама, се намира първата католическа черква в Персийския залив, както и катедралата " Дева Мария от Арабия ", която бе отворена през предходната година в пустинния град Ауали.

Франциск ще посети и двата града по време на престоя си от 3 до 6 ноември. Ватиканът добави, че той ще вземе присъединяване и в конференцията " Бахрейнски конгрес за разговор: човешкото общуване сред Изтока и Запада ".

Диалогът с мюсюлманския свят се трансформира в признак на папството на 85-годишния Франциск. Той неотдавна се завърна от Казахстан, където взе присъединяване във висша междурелигиозна среща.

През 2019 той стана и първият папа, посетил Персийския залив с визитата си в Абу Даби. Там той подписа значим документ с основния имам на " Ал Азхар " в Кайро, седалището на сунитското обучение. Документът дава обещание мюсюлмани и католици да сътрудничат и работят дружно за мира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР