Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск: Религията играе ключова роля в борбата за мир

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март акцентира през днешния ден значимостта на международните религии в битката за мир в изявление при откриването на Конгреса на водачите на международните и обичайни религии в казахстанската столица Нур Султан, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Не е подходящо да се демонстрира " съмнение и пренебрежение към религията ", сподели Светият отец. " Религията не е проблем, а част от решението за по-хармоничен живот в обществото ", сподели папата пред 100 делегати от 50 страни, участващи във форума. В наши дни геополитическите, обществени, стопански и екологични рецесии слагат на тестване доста институции и демократични страни. Те " заплашват сигурността и хармонията сред народите ", сподели Светият отец.

Тридневната му аудиенция в Казахстан е третото му посещаване в чужбина през 2022 година след пътуванията до Малта и Канада.

Макар международните религии да водят разговор от десетилетия, времената, в които живеем " към момента са белязани от бича на войната, от климата на неприязън и борба, от неспособността да отстъпим и да протегнем ръка към другия ", сподели Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. " Братя и сестри, нужен е скок напред и ние сме тези, които би трябвало да го създадем ", сподели папата.

" Бог е мир. Той ни насочва постоянно по пътя на мира и в никакъв случай по този на войната ", сподели Светият отец. Неговите мнения могат да бъдат изтълкувани като апел към съветският патриарх Кирил, който поддържа нашествието на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През в Украйна и отхвърли да пътува за Казахстан, с цел да се срещне с папата, както се надяваше Ватикана, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР