Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск: Не забравям мъченическа Украйна, нека спрем войната

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани за преустановяване на актуалната " международна война ", реализиране на мир и изговаряне на специфични молебствия за " мъченическата Украйна ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6885
" Аз не не помня мъченическа Украйна ", сподели Франциск в края на седмичната си визита на площад " Свети Петър ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Изправен пред всевъзможните военни сюжети във времето, в което живеем, аз желая всички да станат строители на мира и да се молят концепциите и плановете за естетика и помиряване да могат да се разпространят по целия свят. Днес живеем в международна война и апелирам ви, дано да спрем ", продължи понтификът.  

Откакто стартира съветската инвазия в Украйна, папата на няколко пъти осъди спора, като в същото време се въздържа от отправянето на директни рецензии към съветския президент Владимир Путин.

През юни той индиректно упрекна Москва във " въоръжено завземане, агресия и империализъм ".

Месец по-късно той сподели в изявление за Ройтерс, че желае да посети Киев и преди всичко Москва, с цел да насърчи мира. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР