Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата призова лидерите в Мианма да служат на общото благо

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се разгласи през днешния ден изрично против военните водачи в Мианма, които направиха прелом при започване на тази седмица. Той изрази своята "солидарност с народа " на страната и изиска водачите да служат на общото богатство и да се стремят към "демократична " естетика, съобщи Ройтерс.

Светият отец съобщи в неделната си проповед, че следи обстановката в Мианма, която посети през 2017 година, "с дълбока угриженост ".

Десетки хиляди хора демонстрираха през днешния ден на разнообразни места в Мианма, с цел да се разгласят срещу преврата от 1 февруари и да изискат освобождение на лидерката Аун Сан Су Чжи.
Това са най-масовите митинги от революцията през 2007 година, помогнала да се тръгне към демократични промени, показва Ройтерс.

Папата сподели, че в този внимателен миг желае още един път да съобщи своята духовна непосредственост с народа на Мианма, към който са ориентирани неговите молебствия и взаимност.

"Моля се, тези, които са на виновни постове в страната, да показват откровена подготвеност да служат на общото богатство, да предизвикват обществената правдивост и националната непоклатимост в полза на хармонично и демократично взаимно битие ", сподели светият отец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР