Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата даде аудиенция в частната си библиотека

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани хората да следват рекомендациите на държавните управления и здравните управляващи, с цел да предотвратят разпространяването на ковид. Той направи изказването на визита в частната си библиотека в миг, когато заразяванията в Европа внезапно се усилват, съобщи Асошиейтед прес.

Папата се завърна към библиотеката за днешната обща визита. Друг симптом, че Светият трон още веднъж се връща към полукарантинен режим, беше известието, че се затварят за визити ватиканските музеи и Сикстинската шапка най-малко до 3 декември.

Миналата седмица Ватикана разгласи, че Франциск приключва обществените аудиенции и ще отслужва литургии без наличие на голям брой вярващи.

На днешната визита участваха десетина свещеници, с цел да превеждат в систематизиран тип неговото наставление, което беше излъчено онлайн по интернет. При сходна организация папата действаше по време на съвсем тримесечната карантина във Ватикана поради ковид по-рано през годината.

Франциск сподели, че "за страдание " е належащо да се върне към библиотеката, с цел да се предотвратят заразяванията.

"Това ни приказва, че би трябвало да бъдем доста деликатни към предписанията на политическите и здравните управляващи, които да ни защитят от пандемията ", съобщи той.

Папата насочи специфични молебствия за болните, лекарите, медицинските сестри, доброволците и всички, които работят с заболели, "които рискуват живота си, само че го вършат от обич, по предопределение и от обич към другите ".

Свещениците съблюдаваха отдалеченост от Франциск, само че никой не носеше маска.

На края на аудиенцията папата се помоли за жертвите на "жалките " набези в Европа в последно време. Той загатна офанзивите в Ница и Виена и осъди това по какъв начин някои употребяват принуждение и ненавист, с цел да унищожават братството сред хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР