Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата прие оставката на скандален полски архиепископ

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март одобри оставката на 75-годишния архиепископ на Гданск Славой Лешек Глодж, се споделя в изказване на Светия трон, представено от Българска телеграфна агенция.

Папата назначи за краткотраен админ на архиепископията епископа на Елбльонг Яцек Йежерски. Глодж беше прочут с разточителния си метод на живот и любовта си към лукса.

Папата назначи краткотраен началник на полски диоцез, разтърсван от сексскандал

Миналата година той беше упрекнат от свещеници от архиепископията му във ежедневен нравствен тормоз. Те свидетелстваха анонимно пред телевизионни камери, а по-късно изпратиха писмо до Ватикана.

Архиепископът отхвърли обвиняванията. Глодж е обвинен и че е премълчал хипотетични действия на редица свещеници, които са упрекнати в педофилия от полската прокуратура.

В началото на март група вярващи от Гданск изпратиха писмо до Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март с искане архиепископът да бъде уволнен, тъй като "е изгубил нужния честен престиж за управление на епархия ". На доктрина пенсионната възраст за епископите е 75 години, само че тя не е наложителна и папата може да реши да я удължи за един или различен върховен свещеник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР