Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата призова за европейска солидарност за справяне с коронавируса

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани водачите на страните от Европейския съюз да работят дружно за превъзмогване на обществените и икономическите последствия от коронавирусната пандемия, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

В неделната си благословия главата на Католическата черква означи, че са минали 75 години, откогато Европа се е заела с предизвикването на помиряването след Втората международна война. Този развой сложи началото както на европейската интеграция, по този начин и на "дългия интервал на мир и непоклатимост, от който всички ние се употребяваме през днешния ден ", акцентира той.

Папата се разгласи в отбрана на екплоатираните селскостопански служащи в Италия

Папата се помоли същият дух, който е въодушевил евроинтеграционните старания, "да въодушеви и всички натоварени с отговорност в Европейския съюз " да се оправят с изключителната обстановка с ковид "в дух на естетика и съдействие ".

Франциск постоянно е призовавал европейските страни да се въздържат от шовинизъм и да работят дружно по тематики като миграцията, отбелязва Асошиейтед прес.

Тежко наранени от пандемията страни от Европейски Съюз като Италия и Испания приканват останалите страни членки за взаимност.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР