Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск: Укриващите данъци в Италия носят частична вина за кризата с коронавируса

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март насочи вниманието към битката на италианските здравни служби за справяне с епидемията от новия ковид, като поддържа позицията на прочут публицист, че укриващите налози са част от казуса, съобщи Ройтерс.

Този коментар бе изработен, когато хронично недофинансираните италиански държавни лечебни заведения бяха изправени на ръба на опциите си в епицентъра на болестта в Северна Италия, а други, в по-малко благоденстващи региони, се подготвиха да посрещнат епидемиологичната вълна.

Европейски Съюз удостовери решението да затвори външните граници за 30 дни за несъществените пътувания

Франциск, който е изолиран във Ватикана и дава общите си аудиенции посредством интернет, а не пред множеството на площад "Свети Петър ", даде телефонно изявление, оповестено през днешния ден от римския в. "Република ".

Светият отец сподели, че е доста впечатлен от публикацията на журналиста Фабио Фацио, който изброява 15 поучения от рецесията с ковид. Фацио написа, че рецесията би трябвало да накара хората да оценят това, което в действителност има значение в живота, като персоналните взаимоотношения, солидарността и уважението към природата, и да упорстват политиците да ръководят отговорно. Франциск цитира мнението на публицисти, че неплащането на налози е закононарушение, тъй като в случай че няма задоволително болнични кревати и респиратори, това е и по виновност на тези, които не заплащат налози.

Броят на умрелите в Италия от новия ковид надвиши 2500

По данни на италианското министерство на финансите от предишния септември, укриващите налози са коствали на страната приблизително по 109 милиарда евро годишно в интервала 2013 - 2015 година В Италия се следи най-голямо равнище на отбягване на заплащане на Данък добавена стойност в Европейския съюз по данни на Европейската комисия.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР