Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск трети ден отменя ангажиментите си заради настинка

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март през днешния ден за трети следващ ден анулира публични задължения поради привидна простуда, съобщи Българска телеграфна агенция.

За седем години 83-годишният Франциск, който като млад губи част от белия си дроб поради респираторно заболяване, в никакъв случай не е отказвал толкоз доста публични аудиенции или събития. Той обаче продължава да работи от жилището си в кардиналския дом "Санта Марта " във Ватикана и приема частни лица, заяви пресслужбата на Светия трон.

Папата втори ден с простуда, анулира днешните си аудиенции

Днес е имал персонални срещи с ръководителя на ватиканската конгрегация на епископите, с посланиците си в Ливан и Франция, както и с украински архиепископ. Отменени бяха две планувани за деня публични аудиенции - официални каузи в Апостолическия замък, където Франциск трябваше да произнесе тирада и да поздрави огромен брой хора най-после. Това трябваше да бъдат аудиенции с интернационална организация за биоетика и с членове на белязания от скандал набожен медал "Легион на Христос ".

Очаква се на следващия ден Франциск да напусне Ватикана и дружно с висши чиновници на Светия трон да се отдръпна за едноседмични духовни извършения в покрайнините на Рим - годишно усамотение, на което папата участва при започване на Великия пост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР