Папа Франциск е обещал да посети България, Румъния и друга

...
Папа Франциск е обещал да посети България, Румъния и друга
Коментари Харесай

Папата обеща да посети България. Според Борисов трябва сериозна подготовка

Папа Франциск е заречен да посети България, Румъния и друга балканска страна. Това сподели премерът Бойко Борисов след аудиенцията си при папа Франциск. Премиерът изрази почитанията на българския народ към папата и признателността, че католическата черква е благословила писмеността ни.
Според премиера минимум 5 месеца са нужни, с цел да се приготви посещаване на папата в България. Премиерът Борисов разясни, че доста деликатно всички са следели за протичащото се в София, българското председателство, тематиките за Западните Балкани и битката за мира, развиването на инфраструктурата и всичко останало. Двамата разговаряха 30 минути, съобщи " Фокус ".

„ След като описах всичко това, папата ми описа за своята стратегия. Решихме, въпреки и мъчно, само че настоявах доста да посети и България. Говорих с владиката Антоний, като се приберем, ще приказваме със Светия синод, всички да знаят. Догодина ще се приготви една аудиенция Румъния – България, дадоха обещание да мислят дружно с държавния секретар на Ватикана – Пиетро Паролин “, сподели Борисов и напомни, че той е бил в София и е добър другар на България. Министър-председателят съобщи, че папата е отворил едно чекмедже и е взел лист, на който е написал, че дава обещание да пристигна в България, с цел да го даде на своя екип, който да стартира да работи по подготовката.

Премиерът подари на папата копие от Четвероевангелието на цар Иван Александър, картина на Св. Иван Рилски и 33 казанлъшки рози.
Папата подари плакет с клон и листа, с цел да събира и да има мир. Борисов възприе този подарък като оценка за работата си по тематиката Западни Балкани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР