Папа Франциск е болен и пропуска планирана литургия с римски

...
Папа Франциск е болен и пропуска планирана литургия с римски
Коментари Харесай

Папа пропуска литургия заради лека болест

Папа Франциск е болен и пропуща планувана литургия с римски духовници в четвъртък. Ватикана разяснява, че 83-годишният понтифик има " леко неразположение " и ще продължи с останалата част от плануваната му работа в четвъртък, само че Франциск " избра да остане покрай Санта Марта ", хотелът на Ватикана, където живее, оповестява АП.

Ватикана не разяснява естеството на заболяването му, само че папата беше забелязан да кашля и да духа носа си по време на литургия в сряда.

Съобщението е на фона на огнище на ковид в Италия , където има повече от 400 инфектирани. В Рим имаше три случая , само че и тримата инфектирани са излекувани.

Франциск трябваше да посети базиликата " Св. Йоан Латеран " и да се срещне с духовенството в Рим и за л итургия при започване на Великия пост . Папата е свещеник на Рим, само че делегира ежедневното ръководство на архиепископията на викарий.

Франциск като цяло се е в положително здраве , само че е изгубил част от единия си бял дроб като млад поради респираторно заболяване и страда от ишиас, което затруднява ходенето.

Вчера, по време на обществена демонстрация папата се ръкува с вярващи на първия ред, целуна бебе, минавайки през площада " Свети Петър " и поздрави гостуващите епископи, които обаче наподобява се въздържаха да целунат пръстена му или да го прегърнат, както нормално вършат .
 424 души са инфектирани в Италия, коронавирусът удря европейските пазари
424 души са инфектирани в Италия, коронавирусът удря европейските пазари

Германия предизвести, че е при започване на епидемия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР