Папа Франциск днес се присъедини към призива на генералния секретар

...
Папа Франциск днес се присъедини към призива на генералния секретар
Коментари Харесай

Папа Франциск се присъединява към призива на ООН за глобално спиране на гражданската война в Йемен

Папа Франциск през днешния ден се причисли към апела на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за „ неотложно световно преустановяване на огъня “, на петата годишнина от намесата на Саудитска Арабия в гражданската война в Йемен.
" Присъединявам се към всички, които са последвали този зов и призовавам всички да го последват, като прекратят всякаква форма на неприязън, насърчат основаването на коридори за филантропична помощ, отворят се към дипломацията и извърнат внимание на най-уязвимите ", сподели папата в послание след осъществяване на молебствия.
Няколко детонации раздрусаха саудитската столица Рияд късно в събота, за което водената от Саудитската военна коалиция упреква йеменските бунтовници хусити със съдружник Иран, които неведнъж са нападали саудитските градове с ракети и дронове.
Атаката пристигна с слагането на саудитската столица под полицейски час, наложена за ограничение на разпространяването на новия ковид.
Папа Франциск уточни, че апелът на Гутериш в понеделник идва по време на „ актуалната незабавна обстановка с COVID-19, която не знае граници “.
„ Съвместният ангажимент против пандемията може да накара всички да признаят потребността ни от подсилване на нашите приятелски връзки като членове на едно човешко семейство “, сподели понтифът.
Саудитска Арабия, йеменското държавно управление и бунтовниците приветстваха апела на Гутериш, предават Агенция Франс Прес и БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР