Папа Франциск дава благословията си за основаването на нов мозъчен

...
Папа Франциск дава благословията си за основаването на нов мозъчен
Коментари Харесай

Папа Франциск и новият Кръстоносен поход за Дева Мария

Папа Франциск дава благословията си за основаването на нов мозъчен концерн на Ватикана, който да попречи на мафията и проведената престъпност да експлоатира облика на Дева Мария за личните им противозаконни цели, съобщи Асошиейтед прес.
Ватиканската Папска Богородична академия основа мозъчния концерн на почнала през вчерашния ден конференция, озаглавена " Освобождаване на Дева Мария от мафията " - намек за историческата връзка сред италианската мафия и католическата черква и парадирането с показно удостояване на Дева Мария от мафиоти в Италия и в чужбина.
В посланието си, прочетено при започване на конференцията в римски музей, Франциск споделя, че религиозният и културен облик и наследството на Дева Мария " би трябвало да бъдат непокътнати в първичната им непорочност ". По думите му че всеки обществен израз на полонение пред Богородица би трябвало " да подхожда на посланието на Евангелието и на учението на църквата " и хората, участващи в тях би трябвало да са същински християни, които се грижат за другите, и изключително за бедните.
Посланието на папа Франциск към новия мозъчен тръс, в който вземат участие както свещеници, по този начин и специалисти по правоналагането, участващи в битката с проведената престъпност, бе с дата 15 август - денят, в който католическата черква отбелязва Успение богородично, написа Българска телеграфна агенция.
Католическата черква в Италия от дълго време се свърза с мафията, посредством частично на следвоенната им обща идея срещу комунизма. Въпреки че някои католически свещеници самоуверено се опълчват на мафията, заплащайки с живота си, други се постанова да дават пояснения пред църквата за отслужването на погребения, сватби и други тайнства за босове на мафията, приемането на дарения от тях и присъединяване в техни религиозни процесии, отбелязва АП и напомня прословутия апел на папа Йоан Павел Втори през 1993 година към италианските " мафиози " да трансформират навиците си, в случай че не желаят да се изправят пред Божия яд в деня на Страшния съд, по време на историческата си аудиенция в Сицилия след убийствата на двама водещи прокурори, борещи се против мафията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР