Панос Каменос: Договорът от Преспа никога няма да бъде приложенКоалиционният

...
Панос Каменос: Договорът от Преспа никога няма да бъде приложенКоалиционният
Коментари Харесай

Панос Каменос: Договорът от Преспа никога няма да бъде приложен
Панос Каменос: Договорът от Преспа в никакъв случай няма да бъде прибавен
Коалиционният сътрудник в гръцкото държавно управление, министърът на защитата Панос Каменос, не се отклонява от позицията си, че Македония няма да стане член на НАТО и че Договорът за Преспа няма да бъде изпълнен.

Според гръцката организация АНА-МПА, говорейки пред гръцките публицисти в Брюксел, министърът на защитата, който дружно с шефа на гръцката дипломация съпътстват гръцкия министър председател на срещата на върха на НАТО, споделил, че Договорът от Преспа в никакъв случай няма да се приложи, тъй като той персонално счита, че текстът няма да премине нито в Народното събрание, нито на референдума в Македония.

„ Те могат да събират предложения и да се снимат, само че няма късмет да влязат в НАТО, до момента в който употребяват термина "Македония", сподели Каменос съгласно АНА-МПА.

По отношение на това по кое време ще се проведат избори в Гърция съдружният сътрудник в гръцкия кабинет споделил на репортерите, да не чака избори, тъй като "доколкото въпросът със Скопие не е влезнал в Народното събрание, изборите ще се проведат в края на четиригодишния мандат ".

Информационният портал "Ин" разяснява, че част от възгледите на Каменос са в несъгласие с формалните изказвания, а някои са неточни.

“Председателят на „ Независими гърци “, с обичаната си тактичност, се опита да показа на малцината, които към момента го следват, една "алтернативна реалност". Така че, обратно на формалното изказване на генералния секретар на НАТО, той отхвърля, че Бивша югославска република Македония (БЮРМ) ще бъде интегрирана в НАТО с името "Северна Македония", написа гръцкият портал за вести.

"Ин", разяснява, че Каменос, когато декларирал, че "споразумението няма да мине в Народното събрание на БЮРМ", не запомнил една дребен, само че не незначителен подробност - че депутатите към този момент гласоподаваха контракта.

„ В същина, това, което направи Панос Каменос с присъединяване на срещата на върха на НАТО, е да ратифицира поканата за БЮРМ с името "Северна Македония", поставяйки и той, по този метод, един "подпис" до тези на Алексис Ципрас и Никос Каменос, добавя гръцкият портал./БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР