Панорамният път Шипка - Бузлуджа е затворен. Спряно и движението

...
Панорамният път Шипка - Бузлуджа е затворен. Спряно и движението
Коментари Харесай

Сняг и заледени пътища по високите части на страната

Панорамният път Шипка - Бузлуджа е затворен. Спряно и придвижването и по пътя към Паметника на Свободата, поради снега и неприятните условия.

Още през нощта е почнало почистването на прохода „ Шипка ” и в петък сутринта няма проблеми при прекосяването на прохода.

Директорът на Национален парк-музей " Шипка-Бузлуджа " доктор Чавдар Ангелов изясни в ефира на " Здравей, България ", че най-вероятно бариерата към Паметника на свободата ще остане затворена до края на зимния сезон. " Достъпът до монумента ще се реализира само и единствено по пешеходния път ", добави той.

„ Ситуацията е овладяна. Атмосферните условия тук са доста динамични. Апелирам към всички водачи, които минават, да бъдат извънредно съобразителни и деликатни, когато минават през прохода „ Шипка ”, сподели притежателят и шефът на пътноподдържащата компания на прохода Йонко Иванов.

Няма ограничаване за придвижването на МПС по републиканската пътна мрежа на територията на Стара Загора. В четвъртък вечерта имаше доста сериозна валежна конюнктура на прохода „ Шипка ”. На проход „ Хаинбоаз ” температурите са позитивни, не вали дъжд и няма ограничаване на придвижването ”, сподели началникът на Агенция за пътно ръководство в Стара Загора Илия Златев.

През уикенда ни чака студено време, сняг от началото на идната седмица. В планините остава облачно и със снеговалежи тук-там.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР