Паниката, която здравните власти създават, ще нанесе повече вреди, отколкото

...
Паниката, която здравните власти създават, ще нанесе повече вреди, отколкото
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: В България вече има заразени с коронавирус

Паниката, която здравните управляващи основават, ще нанесе повече вреди, в сравнение с самият ковид. Това сподели пред БНР доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

Кацаров акцентира, че вижда недостиг на работещи ограничения и послания към хората, а вместо това се следят непотребна показност, изявленията от заран до вечер и хора с защитни дрехи.

„ Аз мисля, че може да сме сигурни, че у нас има към този момент хора, инфектирани с ковид. Начинът на разпространяване на инфекцията в целия свят, в Европа, в това число на Балканите, десетките хиляди, пристигнали от северна Италия единствено в последните няколко седмици подсигурява на 100%, че у нас към този момент има такава зараза. Не е потвърден случай, само че по метода, по който се търси инфекцията, той може да не бъде потвърден и до април месец “, разяснява Кацаров.

Той уточни, че явно няма организация за проучване. „ Няма указания към общопрактикуващите лекари, към центровете за незабавна помощ – по какъв начин да се вземат проби за проучвания, по какъв начин да се запазят, по какъв начин да се изпратят тези проби за проучване. “

Липсата на потвърден случай по-скоро е мотив, че здравните управляващи не си правят работата, а не че няма зараза, безапелационен е Кацаров. „ Имам възприятието, че се търси една показност, а действително не се прави работа. Би трябвало тези комисии по бедствия, повреди и произшествия да имат такива създадени проекти. Това е администрация, на която плащаме тъкмо за това. Няма потребност да има проект за всеки вирус. Достатъчно е да има проект за зараза от заразно заболяване “, посочи доктор Кацаров.

Вместо да успокоят хората, здравните управляващи основават суматоха. Това не е апокалипсис, счита той.

Според него Надзорния съвет на Здравната би трябвало да вземе решение за увеличение на броя на лимитите за посоки, за съвещания и проучвания. Също по този начин би трябвало да оповестят по какъв начин ще се финансира лекуването на възможни бъдещи инфектирани – по кой логаритъм, по коя клинична пътека, на кои лечебни заведения ще бъде разрешено да регистрират такива случаи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР