Паниката, която вчера се създаде около бензина е част от

...
Паниката, която вчера се създаде около бензина е част от
Коментари Харесай

Петков: Паниката с бензина е хибридна атака. Лъжа е, че ще изпращаме войски и изтребители в Украйна

Паниката, която през вчерашния ден се сътвори към бензина е част от хибридна офанзива. Това сподели министър председателят Кирил Петков, който взе участие в честванията на връх Шипка.

Вчера е разтоварен един танкер, през днешния ден се чакат още два танкера. В момента някой лъже и прави суматоха, с цел да се опита да завоюва, сподели Петков. Имаме прекомерно доста гориво сега, танкерите чакат да се разтоварят. Призивите да се отпусне гориво от държавния запас са цялостни спекулации добави той.

Според него има няколко вида хора, които желаят суматоха - тези, които желаят да печелят, такива, които го употребяват за политически цели и се пробват да разклатят държавното управление, тъй като знаят, че тяхното време свършва. Заяви, че към този момент работи с европейската прокуратура и чака да има правдивост скоро, в случай че не може през българската, то ще стане през европейската. Петков съобщи, че това е от листата от имена, които е дал.

" Аз внесох 19 имена и ги дадох на 20-тия. 20-ият ги пази другите 19, само че за жалост той няма пряк надзор върху Европейската прокуратура ", сподели той.

По думите му следващата неистина е, че България ще изпраща войски в Украйна.

" Хора, слушайте какво споделя държавното управление и не се поддавайте на никакви провокации. Всички имат боязън сега, поради войната и това не би трябвало да се употребява от някакви хора и би трябвало да сме единни и да не се поддаваме на провокации. Българското държавно управление е мощно и има доста ясна воля да води България напред. Българите не би трябвало да имат вяра на лъжите и хибридните офанзиви, които разклащат общество. Слушайте какво споделя държавното управление и не се поддавайте на операции ", прикани министър председателят.

Кирил Петков назова следващата неистина и информацията, че ще изпращаме изтребители в Украйна. " Ние нямаме 17 летящи изтребителя. Хора, използвайте логиката си. Ние нямаме изтребители да пазим изцяло нашето небе, камо ли да пращаме изтребители в Украйна. Ако имахме 17 изтребителя, това щеше да е една спомагателна сигурност за българското небе ", сподели той.

на въпрос дали дипломат Митрофанова ще бъде отзована поради шпионския скандал, Петков сподели:

" Има непознати жители, които работят сега против интереса на България. Всички непознати жители, които работят против интереса на България и ще бъдат отзовани, както го направихме и през вчерашния ден да бъдат отзовани. Но тук не би трябвало да се приказва аз съветския народ. Ние сме признателни на съветския народ, на украинците и финландците, които са си дали живота тук и никой не би трябвало да вкарва езикът на ненавист в този ден ", сподели той.

Уточни още, че повода, заради която е на Шипка, е че би трябвало да сме единни и това разделяне не оказва помощ на никой. " Хората, които са се били на този връх са дали своя живот, не с цел да се разделяме, а да сме единни. Въпреки че имаше доста провокатори и ненавист, желая да показвам, че не ни е боязън от омразата, тъй като имам вяра в единството и тъкмо в този ден би трябвало да сме единни и дребна група шепа, хора, които се пробват да вкарат ненавист и разединение в българския народ, няма право да дефинират дневния ред на този ден ", сподели министър председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР