Паника обхвана Wall Street и водещите индекси на търговията потънаха

...
Паника обхвана Wall Street и водещите индекси на търговията потънаха
Коментари Харесай

Паника обхвана Wall Street, най-лош ден в историята си записа Dow Jones

Паника обхвана Wall Street и водещите показатели на търговията потънаха надълбоко на алена територия след вълна от всеобщи разпродажби, написа CNBC. Анализатори, представени от Market Watch, разясниха, че е пристигнал краят на " медения месец " на Доналд Тръмп на финансовите пазари. Те припомниха, че вложителите реагираха положително на избора на Тръмп за президент на Съединени американски щати в края на 2016 година и обещанията му за огромни промени. Dow Jones изтри 1 175 пункта от цената си до 24 345,75 пункта. Това съставлява спад от 4,6% и е най-лошият ден в историята за показателя на сините чипове оттатък Океана. По време на сесията Dow Jones губеше 1500 пункта и към края на сесията съумя да навакса част от загубите.

S&P 500 се срина с 4,1% до 2 648,94 пункта.

За софтуерният Nasdaq спадът е от 3,78% до 6 967,53 пункта. Първоначално акциите на Apple и Amazon се търгуваха на зелена територия и това поддържа Nasdaq. След това обаче и тези бумаги се причислиха към всеобщата вълна и изгубиха по над 2% от цената си.

Сред огромните губещи се подреди и Exxon, чиито акции поевтиняха с 5,7%, което е най-големият еднодневен спад от август 2011 година насам.

На валутните пазари цената на $ укрепва, подкрепена от данните за растящата претовареност в Съединени американски щати, подсказващи за ускорение на слабия растеж на заплатите, което ще докара до растеж и на инфлацията, написа Market Watch. Едно евро доближи до 1,2415 $, по отношение на 1,2459 $ за едно евро в понеделник.

Негативните настроения обгърнаха и петролните пазари. Лекият недопечен нефт поевтиня с 2,3% до 63,94 $ за барел. Европейският вид Brent затвори търговията с цена от 67,55 $ за барел, което е най-ниската стойност от месец. Изменението по отношение на петък е в границите на 1,5%.

На търговията повлияха още и укрепващият щатски $ и увеличеното произвеждане на нефт в Съединени американски щати.

Цената на златото понижа с минималните 0,1% до 1 336,50 $ за тройунция.

Източник: investor.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР