Паника и ужас обзеха центъра на венецуелската столица Каракас по

...
Паника и ужас обзеха центъра на венецуелската столица Каракас по
Коментари Харесай

Всички погледи бяха приковани към президента Мадуро по време на атаката с дронове! А през това време жена му…

Паника и смут обзеха центъра на венецуелската столица Каракас по време на опита за нападение над президента на страната Николас Мадуро. Властите оповестиха, че той е бил атакуван с дронове с експлозиви.

Инцидентът се случи на 4 август, когато пред 17 000 бойци президентът изнасяше тирада. Той беше придружаван от публични лица, измежду които и брачната половинка му Силия Флорес.

Очаквано сега на нападението вниманието беше ориентирано само към президента и неговата сигурност. Гардове разпънаха пред Мадуро защитни съоръжения, с които да го предпазят от възможни патрони.




Любопитното в обстановката е, че Силия Флорес стои настрани от охранителите, които наподобява са подготвени, че опазването на президента не включва и жена му. Тя от своя страна приема обикновено обстановката. На една от фотосите даже се усмихва на паниката към мъжа ѝ.

Всъщност за сигурността на всички останали публични лица, както е видно на фотосите, не се е погрижил никой. Строените на площада бойци, от своя страна, се разбягаха под паника, когато чуха притеснителния звук.
По-късно държавното управление заяви, че президентът е незасегнат, само че седем военни са ранени. Появи се фотография на единия от тях, облян в кръв.

Властите във Венецуела задържаха 11 публицисти след покушението против президента, оповестиха локални медии.

„ 11 публицисти и сътрудници на медиите бяха голословно арестувани, а още няколко бяха пребити или ограбени. Не одобряваме сходни дейности и настояваме виновните за това нарушаване на правото на информация да бъдат осъдени “, се споделя в изказване на профсъюза на работещите в печата.

Сред арестуваните има сътрудници на венецуелски, испански и аржентински издания.

Венецуелският вътрешен министър Нестор Реверол през вчерашния ден заяви, че са задържани шестима обвинени в опит за ликвидиране на президента.

Покушението с дронове с експлозиви беше осъществено в миг, когато президентът Мадуро държеше тирада на гала в столицата Каракас във връзка 81-ата годишнина от основаването на Боливарската национална армия. Дроновете бяха обезвредени.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР