Паник бутони във всички линейки обеща здравният министър проф. Николай

...
Паник бутони във всички линейки обеща здравният министър проф. Николай
Коментари Харесай

Паник бутони във всички линейки

Паник бутони във всички коли за спешна помощ даде обещание здравният министър проф. Николай Петров. Част от проектите му за битка с експанзията против медицински лица включва и правенето на карта. Тя щяла да обособи високорисковите региони в страната, за които ще се търси подпомагане и от полицията. По време на чуване от страна на парламентарната здравна комисия, министърът разгласи, че ще изиска оставката на шефа на Националния център по публично здраве и разбори доцент Христо Хинков. Причината била, че съгласно Петров ръководената от Хинков конструкция, чиято работа била да изготвя разбори, „ резистирала, опонирала ” и не съумяла да изготви разбор за измененията, които би трябвало да се подхващат в незабавната помощ.

Родители и лекари чакат заслужена присъда за нападателя на доктор Гагова

Според Николай Петров при осъществено принуждение над здравно лице не трябва да се месим в работата на правосъдната система. Имало обаче какво още да се направи във връзка с отбраната на лекарите.

" Действително на всички места съвсем в незабавните центрове и филиали има паник бутони. Това, което ще създадем е да сложим паник бутони и във всички транспортни средства, тъй като се оказа, че не на всички места има. Имат джипиес системи за проследимост, ясно е къде са, в случай че има експанзия ще би трябвало да се сигнализира. Ще бъде доста мъчно всеки екип на Спешна помощ, когато пътува - да пътува и патрулка с него. И когато се потегля в посока район високорисков - ние ще създадем такава карта, по периодичност на експанзия, в това число и вербална и ще търсим подпомагане от полицията. Друг е въпросът, че всичко опира и до потенциал. " изясни министърът.

Здравният министър добави, че от идната седмица се чака да проработи електронната платформа за централизирано закупуване на медикаменти. Тя съгласно проф. Петров ще докара до икономии в границите на 10 до 20 %.
  По тематиката Родители и лекари чакат заслужена присъда за нападателя на доктор Гагова
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР