Панихида в памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде

...
Панихида в памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде
Коментари Харесай

С панихида в Добрич ще бъде почетена паметта на загиналите при пътни инциденти

Панихида в памет на жертвите на пътни произшествия ще бъде отслужена на 17 ноември от 11.00 ч. в храма „ Света Троица “ в Добрич. Възпоминанието е по самодейност на регионалния шеф Красимир Кирилов. По традиция всяка година в третата неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Тази година Европейската федерация на жертвите от ПТП е избрала за мото „ Животът не е аварийна част “.

Да почетем паметта на почтените жертви, починали при пътни произшествия, и да демонстрираме повече приемливост на пътя, приканва регионалният шеф Красимир Кирилов.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват черната статистика за тази година – до момента по пътищата на България са починали 515 души, а други 7100 са били ранени. През 2018 година при пътнотранспортни катастрофи живота си са изгубили 611 души, а ранени са били 8 466, сочат систематизираните данни.

Панихидата ще бъде отслужена в двора на храма, където през 2008 година по самодейност на съдружие „ България Вита “ бе повдигнат Оброчен кръст от гранит и мрамор в памет на починалите при пътни злополуки. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР