Панихида по повод ще бъде отслужена днес от 11.00 ч.

...
Панихида по повод ще бъде отслужена днес от 11.00 ч.
Коментари Харесай

Ритуал-панихида в памет на българските военнослужещи

Панихида във връзка ще бъде отслужена през днешния ден от 11.00 ч. във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища. На този ден отдаваме благодарност и почитаме паметта на българските военнослужещи, починали във войните за национално избавление и обединяване, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския дълг в спокойно време.
На ритуала в ще участват президентът Румен Радев, министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
 Архангелова задушница е Архангелова задушница е
Всяка година в съботата, предшестваща огромния християнски празник, отдаден на лидера на небесното войнство - св. архангел Михаил /Арха...
В знак на поклонение пред паметта на починалите воини ще бъдат отдадени военни почести и ще бъдат поднесени венци и цветя и в централните гробища в Пловдив, Варна и Асеновград, както и пред паметника на 24-ти пехотен Приморски полк в региона на Военен клуб-Бургас. Ритуалите ще се проведат при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и в тях ще вземат участие понижен брой военнослужещи от Националната гвардейска част, Сухопътните войски и Военноморските сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР