Паническата атака представлява внезапен епизод на силен страх, който отключва

...
Паническата атака представлява внезапен епизод на силен страх, който отключва
Коментари Харесай

Как да се справим с паническите атаки?

Паническата офанзива съставлява неочакван епизод на мощен боязън, който отключва физически признаци, без да има действителна заплаха или забележима причина. Когато пристъпът настъпи, нормално имаме чувството, че губим надзор. Според статистиките броят на хората по света, които страдат от под паника офанзиви се покачва годишно. Нараства и процентът българи, изпитали най-малко един път мощно и неконтролируемо възприятие на тревога и боязън.

" Моята другарка Паническата офанзива " от Ванеса Виденова не е типичната селф-хелп книга, с чийто формат може би множеството читатели са привикнали. Това е роман в първо лице, шерване на персонален опит за чувствата, които връхлитат преди и след конфликта с паническата офанзива, и за пътя към приемането и превъзмогването ѝ посредством постигането на вътрешната естетика.

В 120 страници един от най-популярните влогъри в българското онлайн пространство преглежда явлението под паника синдром преди той да са се трансформирал в паническо разстройство, агорафобия, генерализирана тревога, тревожна меланхолия и преди да се разклони в хипохондрични и натрапливи симптоматики. След първичния потрес следва приемането и търсенето на помиряване със себе си.

Ванеса Виденова се оправя със положенията на тревога без лекарска интервенция или банкет на лекарства. Промяната на метода на живот и на мислене, социализацията, визуализацията на казуса, другите техники за дишане и медитацията, спортът, общуването с природата се оказват нужния лек за душата. Те са средствата, посредством които да се преодолее духовната рецесия и вътрешната незадоволеност - главните аргументи за епизодите на паническата офанзива - и посредством които да се преобразува страха в тяга.

Това е книга-спътник. Начин читателят да спре да гледа към мъчителното минало, а вместо това да види вратите, които се отварят пред него. Вратите, които водят към по-здрав, по-пълноценен и спокоен живот.

" Моля, не чети тази книга, в случай че не искаш да живееш мощно, самоуверено, като водач и създател на личния си живот! "

 Снимка 306516

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР