Панелите прегарят бързо, заради органичния материалSamsung сравни OLED панелите с

...
Панелите прегарят бързо, заради органичния материалSamsung сравни OLED панелите с
Коментари Харесай

Samsung оприличи OLED TV на вкиснат плодов сок

Панелите прегарят бързо, поради органичния материал

Samsung съпостави OLED панелите с плодов сок, който с течение на времето вкисва

Технологията на екраните с органични светодиоди (OLED) кардинално не е подобаваща за потребление в тв приемници, настояват представители на Samsung, представени от корейското делово издание The Unvestor.

Samsung натъртва на QLED (дисплеи с квантови точки), до момента в който главният му съперник LG гради бъдещето си към OLED технологията. Критиките на Samsung към OLED явно са ориентирани към LG.

Според специалистите на Samsung, екраните OLED са подобаващи за устройства с релативно къс период на употреба, като смарт телефоните да вземем за пример, защото са податливи на така наречен изгаряне на екрана (screen burn-in). Мониторите и тв приемниците имат по-дълъг живот и по тази причина не е целесъобразно в тях да се употребяват OLED панели.

OLED тв приемниците прегарят, защото панелите им са направени от органични материали, написа The Investor, базирайки се на източници от Samsung. Компанията съпоставя този вид тв приемници с плодов сок, който вкисва с течение на времето.
още по тематиката
Телевизорът е център за домашно забавление и се употребява дълго време. Ето за какво Samsung натъртва на дълготрайността на своите тв приемници. 

LG, от своя страна, разяснява сбито, че нейните OLED тв приемници оглавяват потребителските рейтинги в 11 страни по света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР