Пандизчия, излежаващ присъда във врачанския затвор, помоли магистратите да излезе

...
Пандизчия, излежаващ присъда във врачанския затвор, помоли магистратите да излезе
Коментари Харесай

Гавра! Пандизчия поиска да излезе на свобода два месеца по-рано, магистратите му казаха да пробва пак след шест

Пандизчия, излежаващ присъда във врачанския затвор, помоли магистратите да излезе по-рано от зандана, поради положително държание, само че решението на съдиите безусловно го изуми, научи BulNews.bg.
По тъжба на пандизчията Г.Ц. преди дни в окръжния съд във Враца се гледа дело за предварителното му освобождение.
От документите по делото излиза наяве, че Г.Ц. желае да бъде предварително освободен от панделата, тъй като имал положително държание и му оставало да излежи още един месец и 28 дни. Справка на магистратите демонстрира, че мъжът е наказан на 5 месеца „ отнемане от независимост “, като е изтърпял единствено 2 месеца и два дни от наказването си.
Мотивът на магистратите да не го пуснат на независимост е, че рискът от вреди за обществото е междинен и се взема под поради и престъпното му минало. Според надзирателите в пандиза е належащо „ включването му в мероприятия, осмислящи свободното време и смяна на настройките за водене на закономерен метод на живот “. Другата причина поради която не е пуснат на независимост е, че не е сериозен към престъпното си държание и показва настройки в поддръжка на нарушение на реда и законовите правила.
Отговорът на магистратите на молбата му е повече от сладкодумен. Редом с неуважението на молбата за предварително освобождение те го подканили да подаде нова след половин година, в случай, че му остава да лежи по-малко от два месеца.
Определението предстои на обжалване пред САС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР