Пандемията, военните конфликти по света, икономическата криза - последните години

...
Пандемията, военните конфликти по света, икономическата криза - последните години
Коментари Харесай

Психологически бонус: Как в Италия помагат на хора в стрес и тревожност?

Пандемията, военните спорове по света, икономическата рецесия - последните години изправиха пред редица тествания душeвността на всички ни.

По време на пандемията в Италия беше въведен бонус наименуван " Приносът за подкрепяне на разноските за психотерапевтични сесии " или в резюме " Психологичен бонус ". Това е

Най-потърпевши в тази обстановка ще са децата, споделя проф. Дроздстой Стоянов

в положения на тревога, стрес, меланхолия и психическа неустойчивост, които се дължат на изключителната обстановка на пандемията и последвалата социално-икономическа рецесия.

Според Пламен Димитров последствията от пандемията от COVID-19 ще продължат с години

Ако при започване на нуждаещите се отпускаха по 600 евро, то в този момент, в последния Закон за бюджета, сумата беше увеличена на 1500 евро. Същевременно средствата, отпуснати за мярката са 5 милиона евро за 2023 година и 8 милиона евро за 2024 година Условието за разпределяне на помощта е годишен приход до 50 000 евро.

" Бонусът психолог, който отпуска страната е нещо доста хубаво, това че покрива разноските и се грижи за тези, които имат потребност. За жал обаче персоналните лекари не осведомят в точния момент пациентите, които имат потребност и те не знаят за бонуса. Това се случи с мен, персоналният ми доктор ме изпрати под дърво и камък, не желая да се сещам. Нека създадем един зов към всички персонални лекари - информирайте пациентите си и бъдете деликатни към всеки един от тях ", сподели счетоводителят Пиер Джорджо.

Появява се боязън от дълготрайните последствия, съгласно експерти

Целта на мярката е усилване на обществените и здравни грижи за хората с психологични разстройства; усилване на помощта за самостоятелно и групово психическо благоденствие, в това число с достъп до психически и психотерапевтични услуги без лекарска диагноза за психологични разстройства; да противодейства на обстановки на психически дистрес, меланхолия, тревога и стресова травма; подсилване на невропсихиатричните услуги за деца и юноши, увеличение на болничните грижи в педиатричната област.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР