Пандемията вече смени караула при най-богатите руснаци, като сложи финансовата

...
Пандемията вече смени караула при най-богатите руснаци, като сложи финансовата
Коментари Харесай

Платинен олигарх стана най-богатия руснак

Пандемията към този момент смени караула при най-богатите руснаци, като постави финансовата корона на Владимир Потанин, притежателят на най-големия производител на никел, паладий и платина „ Норникел “. Той продължава мощната си серия, откакто предходната година направи най-големи облаги измежду олигарсите. Въпреки това обаче в този момент той няма огромна причина за наслада, тъй като е изгубил единствено за три месеца 4 милиарда $ и благосъстоянието му се прави оценка на 19,7 милиарда $.

Неговите загуби обаче наподобяват незначителни през погледа на досегашния първи по благосъстояние в Русия – притежателят на газовата комлпания „ Новатек “. Леонид Михелсон се разделя както с първото място и слиза едвам на трето място в класацията, по този начин и с 10 милиарда $. Сегашното му положение се прави оценка на 17,1 милиарда $.

Второто място изненадващо зае шефът на Ново Лицепския металургичен комбинат Владимир Лисин, който допреди няколко месеца държеше едвам 9-то място, само че с 20 милиарда лв.. Сега, се е раздели с 2 милиарда, само че е задминал по благосъстояние олигарси като Алекперов, Мордашов и Мелниченко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР