Пандемията се превърна в най-трудното изпитание за Европейския съюз от

...
Пандемията се превърна в най-трудното изпитание за Европейския съюз от
Коментари Харесай

Фишер и Габриел: Европа се зарази не само с COVID-19, но и с вируса моята страна е на първо място

" Пандемията се трансформира в най-трудното тестване за Европейския съюз от момента на основаването му и може да не се оправи с нея ", пишат някогашните министри на външните работи на Германия Йошка Фишер и Зигмар Габриел на страниците на Der Tagesspiegel, оповестява Pogled.info. Но вирусът „ моята страна преди всичко “ е даже по-опасен от новото заболяване, предизвестяват те и приканват за създаване на „ проект на Маршал “, който да избави Италия, Испания и Франция.

На страниците на Der Tagesspiegel някогашните министри на външните работи на Германия Йошка Фишер и Зигмар Габриел предизвестяват Европа против разединение заради ковид. „ Сега Европа се нуждае от две неща: взаимна помощ, до момента в който рецесията е в деяние и обща стратегия за възобновяване след рецесията, пишат дипломатите. - Ако в този момент оставим Италия и Испания на произвола на ориста, те в никакъв случай няма да простят това на Европа и основно на Германия. Но тъкмо това вършим в този момент. "

Бившите министри считат, че обстановката евентуално би могла да докара до „ раздробяване на Европейския съюз “. Според тях Европейски Съюз е изправен пред най-трудното тестване от основаването си и може да не се оправи с него: „ Вместо това виждаме по какъв начин сили като Русия и Китай дейно оказват помощ с цел да привлекат вниманието към този европейски минус. Очевидно е, че в това време те преследват освен филантропични, само че и политически цели. "

Животът в Европа може да се трансформира в „ игра с нулева сума “, в която, с цел да завоюва една от националните страни, другата би трябвало безусловно да загуби. Този принцип се трансформира в главното кредо на външната политика на ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп. " И в този момент този вирус, " моята страна е преди всичко ", наподобява е заразил и Европа ", оплакват се Фишер и Габриел.

Германия доставя здравно съоръжение за Италия, Франция и Испания, а също по този начин приема най-тежко болните пациенти, признават дипломатите. Но на фона на хилядите смъртни случаи, разрастващата се безработица и сериозните обществени проблеми, такава помощ е просто „ капка в морето “. Следователно Берлин би трябвало да създаде самобитен тристепенен „ проект Маршал “.

Като първа стъпка е належащо да осигурите на сътрудниците незабавна здравна и филантропична помощ. Второ, в средносрочен и дълготраен проект - кредитна помощ. И трето, стартирайте стратегия за поддръжка на нововъведенията, с цел да осигурите обществена и икономическа сигурност в бъдеще. Нещо повече, Германия би трябвало да играе специфична роля в този развой, като извлича най-голяма изгода за себе си от участието в Европейския съюз. „ Печелехме пари даже от рецесията в Гърция “, спомнят си Фишър и Габриел.

В този случай финансовата помощ би трябвало да се дава, без да се вземат поради критериите на Договора от Маастрихт, изясняват някогашните министри. „ Сами по себе си нито Италия, нито Испания са в положение да поемат нов държавен дълг, с цел да възстановят своите страни, изясняват те. Европа би трябвало да поеме отговорностите за погашение на лихвата и вероятно даже погашение на заема. “ За задачата би трябвало да бъдат основани нови финансови принадлежности. " В противоположен случай десните сили в двете страни още веднъж ще стартират да подхранват националистическите настроения против Европейски Съюз. "

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 петково (преди 11 секунди) Рейтинг: 2535 | Одобрение: 245 Който твърди противното е измамник. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР