Пандемията с коронавируса засегна целия свят. Двукратният шампион в НБА

...
Пандемията с коронавируса засегна целия свят. Двукратният шампион в НБА
Коментари Харесай

Гасол си спомни за Коби: Имаме нужда от този манталитет точно сега

Пандемията с ковид засегна целия свят. Двукратният първенец в НБА - Пау Гасол показа мнението си за протичащото се в световен мащаб пред Players Tribune.

Той не пропусна да каже няколко думи за своя добър другар Коби Брайънт, който почина в злополука с хеликоптер в края на януари.

„ Той гледаше на нещастието като страховит преподавател и опция за израстване. Наистина Коби ми липсва в тези дни и нещата, които ме научи, звучат по-силно от всеки път в мозъка и сърцето ми. Имаме потребност от този нрав тъкмо в този момент. Може да не направляваме доста, само че въпреки всичко имаме избор. Начинът, по който отговорим на пандемията и последствията от нея, ще дефинира този миг в нашата история. Ще излезем ли от това признателни и обединени или негодуващи и разграничени зависи от нас “, счита Гасол.

„ Чувства се като че ли ние изживяхме една година през последните три седмици. От един човек в изолираност до различен, уповавам се вие и околните ви да се справите с тази рецесия допустимо най-добре “, споделя още той.

„ Всичко се случи прекомерно бързо. Ходехме на работа, разхождахме се с другари и посещавахме заведения за хранене, плейофите в НБА бяха на месец разстояние. Бях ангажиран да се възвръщам от травма, която ме извади от надпревари за малко повече от година. Олимпийските игри в Токио се задаваха на хоризонта и гледах напред, с цел да бъда подготвен да се причисля към националния тим през лятото, което щеше да бъде моя пета Олимпиада. Тогава внезапно трябваше да се изолираме, настана изключително състояние, ограничиха се пътуванията. Светът спря “, приключи испанецът.

"The way we respond to the pandemic will define this moment in our history. Will we come out of this grateful and united - or resentful and divided?

It’s up to us. "

Pau on the crisis we face - and how he’s drawing inspiration from Kobe.#NewTPTStory https://t.co/Jnw5XIqy58
— Players' Tribune Global (@TPT_Global) April 3, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР